3. SAOL Projekt

3.6. NÁSLEDNÉ AKTIVITY

Naší snahou v irské případové studii bylo, aby získané poznatky, dovednosti a zkušenosti zplnomocnění byly trvalé a opakovatelné. Zejména jsme očekávali, že uživatelky služeb by měly zažít pocit růstu a důvěry ve své schopnosti a v pozitivní vliv těchto schopností na svůj život. 

Očekávali jsme, že se mohou vyskytnout příležitosti k šíření výsledků partnerství do širších komunit uživatelek služeb, studentů a akademických obcí. Tyto příležitosti je třeba plánovat a realizovat na základě stejných principů koprodukce, které se uplatnily v samotném projektu. Zejména postupy šíření výsledků by měly být vhodné a citlivé vůči potřebám uživatelek služeb, pokud jde o jazyk, styl a předávání myšlenek v osobním i virtuálním styku.  

Pozitivním výsledkem by bylo, kdyby se uživatelky služeb odhodlaly k získání kvalifikace a dovedností v oblasti výuky a učení, aby se mohly stát trvalejšími partnerkami při realizaci důležitých dimenzí vzdělávání a odborné přípravy v sociální práci.

Odkaz na: Co-production - Social Work England

Reference: MacDermott, D., & Harkin-MacDermott, C. (2020). Co-producing a shared stories narrative model for social work education with experts by experience. Practice, 32(2), 89-108.


Hatton, K (2017) A critical examination of the knowledge contribution service user and carer involvement brings to social work education, Social Work Education, 36:2, 154-171, DOI: 10.1080/02615479.2016.1254769