5. Uvedení data a ID vytváření a editace

Při vytváření OER MWS jsou časové údaje u jednotlivých částí textu klíčové. Umožňují identifikovat jak jednotlivé editace a verze stránky, tak tvůrce konkrétních částí textu, popř. autory úprav.

OER WMS umožňují zobrazovat časové údaje o vytváření textu, jeho úpravách a změnách v položce ,,Zobrazit historii”, která se objevuje u stránky nad textem vpravo nahoře (pokud není naprogramováno jinak). Právě přes tuto položku je možné rozkliknout si jednotlivé historie editací a porovnávat různé verze, popř. najít kdo a kdy přidal konkrétní část textu. Údaje o poslední editaci mohou být ale často zavádějící, protože OER MWS nefunguje jako klasický text a datum poslední editace ještě neznamená, že v tuto dobu text prošel poslední celkovou revizí, editor mohl změnit třeba pouze překlep. Proto je lepší odkázat případné zájemce o časové údaje jednotlivých úprav na kompletní historii editací.


V případě uvádění časového údaju OER MWS nabízí i možnost uvedení specifické verze (ID - identifikačního čísla konkrétní stránky). Při případné další práci s konkrétním textem (stránkou na OER MWS), například při jejím citování je pak vhodné neuvádět pouze časový údaj ale též identifikační číslo (ID) dané stránky protože v rámci OER MWS mohou proběhnout více než dvě editace během jedné minuty. ID stránky tak slouží jako lepší identifikátor konkrétní verze než pouhý čas její poslední editace. Citace stránky Wikipedie na anglické Wikipedii tak může vypadat například takto:

 ,,Přispěvatelé Wikipedie. (2020). Wikipedia. Wikipedia. ID citované verze stránky: 934425180. https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia”.

Obrázky. Kde najdete ID stránky.